skip to Main Content
5 Manieren Hoe Jij Je Geld Kan Beleggen

5 Manieren hoe jij je geld kan beleggen

Ik wil beginnen met beleggen maar ik heb geen idee hoe en in wat? Deze vraag hoor ik wel vaker en ik was vroeger zelfs ook één van die personen. Veel mensen denken dat beleggen eng is en gevaarlijk, dit is echter een vertekend beeld zolang je een goede strategie hanteert. 

Beleggen of sparen?

De één zegt dat sparen beter is en de ander zegt dat investeren verstandiger is. Dit hangt natuurlijk af als je het geld nu of binnenkort nodig hebt. Al zou ik wel mensen aanraden om een deel van het geld te investeren aangezien de rentes nog nooit zo laag zijn geweest.

Waarom is het verstandig om je geld te beleggen? Ondanks dat beleggen niet gegarandeerd geld oplevert is het altijd slim om wat geld opzij te leggen wat je kwijt kan om te beleggen. In 1971 was de goudstandaard afgeschaft van de dollar, dit houd in dat overheden en banken vanaf dat moment geld konden printen wanneer ze maar willen.

Het is dus altijd slim om geld te investeren om jezelf te beschermen tegen inflatie wat in de afgelopen jaren nog nooit zo hoog was.

investeren

Welke aandeel is het best om te kopen?

Ik krijg vaak te horen wat is het beste aandeel en het antwoord hierop is geen. Als je aandelen koopt is het slim om je verschillende aandelen te kopen om je risico te verspreiden. Wat ik altijd beginnende beleggers aanraad is investeren in ETF’s zoals de S&P 500, je koopt hier gelijk de top 500 bedrijven in amerika, dus als 1 bedrijf failliet gaat heb je nog altijd 499 andere bedrijven. 

Vastgoed kopen?

Als je wat meer geld hebt is vastgoed een veilige keuze om je geld in te beleggen aangezien een woning een basisbehoefte is en altijd nodig is. Het voordeel van het investeren in vastgoed is dat je zelf een strategie kan kiezen die jou ook nog elke maand cashflow kan opleveren.

Grondstoffen kopen 

Het kopen van grondstoffen zoals zilver, goud, olie, etc is ook een optie, goud is meer een defensieve belegging als jij je geld wilt beschermen tegen inflatie. Je ROI hier vaak lager dan als je het geld zou beleggen in aandelen als je geen gebruik maakt van leverage(hefbomen). 

Het kopen van cryptovaluta 

Je kunt er ook voor kiezen om een klein gedeelte van je investeringen in crypto te stoppen. Crypto is echter wel erg volatiel omdat het nog nieuw is en relatief goedkoop vergeleken met de aandelenmarkt, dus er is nog veel ruimte voor groei. Het nadeel van crypto is dat niemand de daadwerkelijke waarde weet van bijvoorbeeld bitcoin, je bent hier meer aan het speculeren op nieuwe technologie.

Staking van je munten 

Voor veel mensen is crypto veel te volatiel en dan kun je beter kiezen voor het staken van je stable coins(een coin met een vaste waarde). Er zijn veel platformen als Celsius, Anchor protocol en Blockfi. Jij kunt hier je munten staken voor een rendement van 4,1% tot 19,5% rente per jaar. Lees hier wat staking precies inhoud

Back To Top